Технологія лиття під тиском алюмінію

Поговоримо про технології лиття під тиском алюмінію.

Технологія лиття під тиском алюмінію базується на примусовому заповненні металевої прес-форми розплавленим алюмінієвим сплавом під дією поршня, який виштовхує сплав з камери пресування (це схоже на великий металевий шприц) і подальшою кристалізацією сплаву всередині прес-форми. У зв’язку з тим, що стінки прес-форми не покриті вогнетривким складом (як при лиття в кокіль), необхідно щоб заповнення прес-форми рідким алюмінієвим сплавом відбувалося дуже швидко. Щоб це було можливо, поршень створює тиск металу в формі, який в сотні разів перевершує тиск при гравітаційному лиття. Це сучасний процес, який реалізується на спеціальних ливарних машинах. Продуктивність цих машин залежить від багатьох факторів (розміру, форми, маси і сплаву майбутньої виливки і необхідного режиму лиття) і варіюється в широких межах – від декількох десятків до декількох тисяч виливок на годину. Товщина алюмінієвих виливок може бути менш 0,65 мм, а маса від декількох грамів до десятків кілограмів. Технологія лиття під тиском алюмінію поділяється на 2 види в залежності від конструкції камери пресування: процес на машинах з холодною і гарячою камерами пресування.

Технологія лиття під тиском алюмінію на машинах з холодною камерою пресування.

Процес складається з 4-х операцій:

  1. Подача розплавленого металу в камеру пресування (здійснюється автоматичним заливником або вручну ковшем).
  2. Запресовування.
  3. Розкриття прес-форми.
  4. Виштовхування виливки.

Технологія лиття під тиском алюмінію на машинах з гарячою камерою пресування.

Процес складається з 3-х операцій:

  1. Заповнення камери пресування розплавленим алюмінієвим сплавом.
  2. Запресовування.
  3. Розкриття прес-форми і виштовхування виливки.

У підсумку, технологія лиття під тиском алюмінію застосовується тільки на спеціальних ливарних машинах. Це дає можливість автоматизації технологічного процесу, сприяє поліпшенню умов праці.

Якщо ви хочете дізнатися про вартість для виготовлених виробів з використанням технології лиття під тиском алюмінію, перейдіть на цю сторінку.

Більше інформації про технологію лиття під тиском алюмінію ви можете отримати за цим посиланням.